تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۹
بازدید: ۶۰۶
کد خبر: ۲۸۹۶۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
فعال صنعت سیمان؛

استفاده از انرژی آفتاب؛ راهکاری برای قطع نشدن برق کارخانجات سیمان| ظرفیت بالای صادرات سیمان در ۱۴۰۲

استفاده از انرژی آفتاب؛ راهکاری برای قطع نشدن برق کارخانجات سیمان| ظرفیت بالای صادرات سیمان در ۱۴۰۲
‌می‌متالز - مقیمی فعال صنعت سیمان با اشاره به ظرفیت‌های تولید این بخش می‌گوید: در صورتی که مشکل نقل و انتقال پول رفع شود قابلیت صادرات به سراسر دنیا را دارا هستیم.

به گزارش می‌متالز، با قطع برق و گاز که طی هفته‌های اخیر به صورت قابل توجهی رخ داده است بسیاری از بخش‌های تولیدی و صنایع کشور دچار مشکل در پروسه تولید شده اند. با این وجود به گفته فریبرز مقیمی فعال این حوزه، یکی از پرمصرف‌ترین این صنایع، صنعت سیمان است که برای عبور از این مشکلات می‌توان با توجه به ظرفیتی که در کویر‌های کشور وجود دارد از انرژی آفتاب برای تامین برق مورد نیاز این صنایع استفاده کرد.


صنعت سیمان ایران قابلیت قرار گرفتن در جایگاه سوم یا چهارم دنیا را دارد


مقیمی در خصوص وضعیت فعلی صنعت سیمان کشور می‌گوید: خوشبختانه صنعت سیمان در ۴۰ سال گذشته از ۱۱ میلیون تن به ۹۰میلیون تن تولید رسیده است و اگر چند کارخانه دیگر راه اندازی شود ممکن است به مرز ۱۰۰میلیون تن هم برسد. به این ترتیب در دنیا می‌توانیم در جایگاه سوم یا چهارم قرار بگیریم.

این فعال صنعت سیمان کشور در خصوص وضعیت صادرات این بخش نیز می‌گوید: در کل سالانه حدود ۲۰میلیون تن صادرات سیمان داریم و همچنین الان یکی از شرکت‌های مجموعه ما سیمان سفید به عراق صادر می‌کند و در آینده نزدیک شاید به اروپا هم صادر کنیم.

مقیمی همچنین در خصوص اصلی‌ترین چالش‌های صنعت سیمان گفت: مشکلات در این صنعت زیاد است از جمله بحث پولشویی که در این حوزه وجود دارد همچنین در حالی که در این مملکت مانده ایم و خدمت می‌کنیم می‌بینیم که سنگ اندازی می‌شود و به عنوان مثال به فعالیت ۱۰سال قبل ما رجوع می‌کنند و می‌گویند مالیات پرداخت نکرده اید و از آن طرف با یکسری جریمه‌ها نیز ما را روبرو می‌کنند.


ظرفیت تولید صنعت سیمان به نحوی است که سالانه باید ۱۴۰ میلیون تن تولید شود و ۷۰ میلیون تن آن در داخل مصرف و ۷۰میلیون تن مابقی نیز راهی بازار‌های صادراتی شود


وی در خصوص مشکلاتی که قطعی برق و گاز برای کارخانجات سیمان کشور ایجاد کرده است نیز اظهار داشت: این روز‌ها در مورد برق و گاز کارخانجات سیمان مشکل دارند که قائدتا برای همه صنایع هست و به تبع ما فعالان این صنعت به عنوان یکی از پرمصرف کننده‌های گاز و برق با این مشکل مواجه هستیم؛ بنابراین امیدواریم دولت بتواند کمک کند تا با وجود چنین امکاناتی تولید در کارخانجات سیمان معطل برق و گاز نباشد.

مقیمی با اشاره به اینکه ایران صاحب کویر‌های پر از انرژی آفتاب است، گفت: تعجب آور است که چرا از این امکان در راستای تولید انرژی برق از آفتاب استفاده نمی‌شود. در حالی که به نظر بنده کویر‌های ممکلت را می‌توان با انرژی خورشیدی آباد کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه در مسیر استفاده از این ظرفیت برای تولید انرژی برق از یکسو دانش نداریم و از سوی دیگر همتی برای انجام این کار وجود ندارد.

مقیمی افزود: این در شرایطی است که اگر دانش و همتی برای استفاده از انرژی آفتاب وجود داشته باشد تمامی چراغ گاز‌های خانگی قطع خواهد شد و همه از انرژی برقی استفاده می‌کنند و به این ترتیب هیچ کارخانه‌ای دیگر معطل برق نخواهد ماند.


در صورت رفع مشکل نقل و انتقال پول قابلیت صادرات سیمان به سراسر دنیا را داریم


این فعال صنعت سیمان همچنین در خصوص نوسانات قیمت سیمان طی سال جاری نیز اظهار داشت: سیمان در کشور ما بسیار ارزان است و اگر مشکلات نقل و انتقال پولی حل شود ما می‌توانیم به تمام دنیا سیمان صادر کنیم. به خصوص اینکه هیچ جایی در روی کره زمین در بحث تولید سیمان با ما قابل رقابت نیست، چون هم مواد اولیه بسیار فراوان داریم هم برق داریم هم انرژی گاز و هم سوخت مایع داریم.

وی با اشاره به اینکه در کشور باید ۱۴۰میلیون تن در سال سیمان تولید شود گفت: از این میزان نهایتا باید ۷۰میلیون تن را در کشور مصرف کنیم و ۷۰میلیون تن آن را نیز باید صادر کنیم. اما به واسطه مشکلات نقل و انتقال پول چنین هدفی هنوز محقق نشده است.

مقیمی همچنین در خصوص تسهیلاتی که به صنعت سیمان تخصیص داده می‌شود نیز گفت: الان تقریبا بانک‌ها به تولید تسهیلات و وام نمی‌دهند بلکه غالبا وام‌های کوتاه مدت به تجار می‌دهند. با این وجود وام‌های بانکی می‌تواند بسیار کمک کننده به صنعت باشد.

این فعال بخش همچنین در خصوص چشم انداز صنعت سیمان در سال ۱۴۰۲ نیز می‌گوید: وضعیت صنعت سیمان را در سال آینده بسیار خوب می‌بینیم به خصوص اینکه وابستگی ما به خارج تقریبا صفر است و همانطور که گفتم مواد اولیه و سوخت فراوان موجود است؛ لذا باید یکی از درآمد‌های عمده صادراتی ما در کشور از طریق صادرات سیمان باشد.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده